Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

A co když je Konvička ve skutečnosti agentem Islámského státu?

Čím více o tom přemýšlím v souvislostech, tím se mi zdá ta myšlenka pravděpodobnější. A čím zběsileji bude zástup fanatických konvičkovců v diskusi pod tímhle článkem útočit, tím jistější si budu, že jsem trefil do černého.

V rozsáhlých oblastech severní Afriky a Blízkého východu se zhroutily státní struktury. Přestalo fungovat úplně všechno - zásobování obyvatelstva, zdravotní péče a především bezpečnost. O příčinách tohoto stavu můžeme rozsáhle polemizovat, ale na současnou situaci to nemá žádný bezprostřední vliv. Tamním obyvatelům hrozí smrt hladem, absencí zdravotní péče (těm se pak u nás, když odtamtud utečou, říká "ekonomičtí uprchlíci") či násilím (těm se zase u nás, když odtamtud utečou, říká "váleční uprchlíci") a tak se jich stovky tisíc dávají v zoufalství do pohybu směrem do klidnějších a bohatších částí světa - včetně Evropy. Nemají co ztratit - když zůstanou, možná nepřežijí - když utečou, tak možná také ne, protože se někteří utopí v bárkách pašeráků lidí. A naděje - ta přeci jen umírá poslední. Ale v každém případě - není lidskou přirozeností se jednoho dne ráno probudit a říci si: "Co kdybych se dneska odstěhoval na druhý konec planety?" Takhle to prostě nefunguje. K tomu, aby člověk trvale odešel odněkud, kde má své kořeny, už potřebuje pořádně silný důvod. 

Nejvíce uprchlíků končí v zemích, které jsou jim nejbližší kulturou, životním stylem, jazykem a vírou - například v Libanonu žije již asi milion uprchlíků ze Sýrie a skoro každý pátý současný obyvatel Libanonu je dnes Syřan (zdroj: Amnesty International). Část se jich pochopitelně snaží dostat dál - a to logicky především do těch evropských zemí a regionů, kde již z dob kolonialismu či "gastarbeiterovství" existují rozsáhlé přistěhovalecké komunity usazené tam po několik generací. Zatím to množství současných běženců ještě ani zdaleka nedosahuje onoho množství uprchlíků, které se Evropou valilo v době jugoslávských válek, ale účinek tohoto pohybu je díky uměle vyvolávané facebookové hysterii daleko větší.

Celým postiženým regionem severní Afriky a Blízkého východu se šíří násilí ozbrojených gangů. Největší z nich si dal název "Islámský stát" a snaží se ovládnout co možná nejrozsáhlejší prostor. Na teritoriu zhroucených území má často úspěch - podporu místního obyvatelstva se mu daří získávat díky tomu, že je tam nezřídka jediným subjektem, který pro ně zajistí alespoň nějaký řád, umožňující jim holé přežití. Pro relativním blahobytem rozmazleného středoevropana to musí být dost děsivá představa.

Mocipáni z tzv. "Islámského státu" se snaží svou moc systematicky posilovat - směrem dovnitř násilím a zastrašováním a směrem ven terorem a snahou vyvolávat chaos následovaný rozpadem státních struktur i ekonomik v dalších regionech. Především se však snaží poštvat proti sobě jednotlivé skupiny obyvatelstva tak, aby pak mohl vítězně přitáhnout se svými černými fanglemi a nastolit svůj temný řád.

A zde se dostáváme k jádru problému: Proč by měli lidé žijící v relativní stabilitě muslimských zemí typu Indonésie, Tunisko, Turecko nebo Pákistán, či lidé, kteří jsou usazeni již po několik generací v klidné a blahobytné Evropě, podporovat temné síly tzv. "Islámského státu" (temné nejen podle barvy jeho vlajky), které přinášejí jen teror a všeobecný zmar? Sami o sobě by to rozhodně nedělali, tedy alespoň nikoli v nějaké významné míře. A proto je z pozice tzv. "islámského státu" nutno nalézt a označit vnějšího nepřítele a vůči němu se vymezit - to funguje vždy, všude a za každého režimu. A když nenajdeme dostatečně "atraktivního" nepřítele vně komunity, o kterou nám jde, tak vyšleme či najmeme provokatéry mimo tuto komunitu, aby vyvolávali nepřátelství "zvenku" vůči té skupině obyvatelstva o jejíž získání máme zájem. Této naší cílové skupině pak nezbude než se bránit proti narůstajícím útokům vedeným proti ní, což podle představ architektů nastávajícího konfliktu (tedy podle vedoucích představitelů tzv. "Islámského státu") povede k jejímu stmelení a pozdějšímu přimknutí se k tomu, kdo se bude dostatečně prezentovat jako jediný ochránce a vůdce této skupiny.

Takže pokud Konvička a zdejší náckové svolávají islamofóbní demonstrace (včetně tradičního hajlování - viz zde, anebo zde), jejichž výsledkem je pak boj statečných islamobijců za "nic než národ", tak mocipáni z Islámského státu musí doslova řičet nadšením, protože přesně o tohle jim jde! Co na tom, že tato kampaň míří převážně na "méně přemýšlivé spoluobčany", kteří se poté, co dosyta vyřvou své mindráky do světa, klidně shromáždí kolem stánku s arabským Kebabem. Důležité je přeci zaplnit sociální sítě, šířit protimuslimskou hysterii a doufat, že v určitém okamžiku nastane bod zlomu, kdy již nebude cesty zpět. Pro příklad nemusíme jít do historie daleko.

Podobně to fungovalo v Německu 30-tých let minulého století. Tehdy byli Němci poníženým národem. Mohli dělat cokoli - třeba získat Nobelovu cenu nebo vyhrát olympiádu, ale pořád byli pro zbytek tehdejšího světa jen těmi "prašivými Němci", kteří způsobili světovou válku s desítkami milionů mrtvých. K tomu platili ohromné zbídačující reparace, měli zákaz budovat armádu, letectvo, průmysl a museli strpět demilitarizované Porýní..... A najednou se objevili Hitler, Göring a Goebbels, plamenně hovořili o tom, jak jsou právě Němci vyvoleným národem a hlasitě volali po konci ponižování německého lidu. Samozřejmě, že to většina Němců brala zpočátku jen jako "pivní kecy", ale jelikož tomu dlouhou dobu dostatečně nebránili, tak jim tohle řádění tupé a nevzdělané lůzy přerostlo přes hlavu. Tehdejší německé elitě nezbylo než ze země uprchnout, což tehdy vůbec nebylo snadné, protože pro okolní svět byli pořád jen těmi "prašivými Němci", kteří způsobili světovou válku s desítkami milionů mrtvých, anebo zůstat a doufat, že zdravý rozum nakonec zvítězí. Bohužel nezvítězil. A i když mnoho Němců tehdy na počátku 30-tých let minulého století Hitlera opravdu nemuselo, tak jej postupně byli nuceni akceptovat, protože celý zbytek světa se jevil být zaměřen proti nim a nikdo jiný, než právě Adolf Hitler jim tak nakonec "nezbyl".

Důležitým nástrojem Hitlerovy expanze bylo vyvolávání chaosu v zemích, kde žily německé menšiny. Proto samozřejmě podporoval i protiněmecké nálady v ČSR, aby pak mohl celému světu demonstrovat, jak jsou ti čeští Němci u nás biti a utlačováni. A především - aby těm českým Němcům, kteří by třeba jinak Hitlera ani nepodporovali, nic jiného nezbylo, protože se jich nikdo jiný nebyl ochoten zastat. Kam to nakonec vedlo snad z dějepisu víte.

Jako jednotící prvek expanze současného nestátního teroristického útvaru se záměrně zavádějícím názvem "Islámský stát" by jeho vládci rádi prezentovali islám jakožto náboženství. To je však pouze jejich "zbožným" přáním a v tomto přání jsou tihle mezinárodní zločinci zcela zajedno s Konvičkou. Doslovnými citacemi tisíce let starého, vysoce obecného a symbolického textu, vytrženými z kontextu, lze "dokázat" prakticky cokoli a je úplně jedno, ke které víře ten dotyčný text patří. Starý Zákon, Nový Zákon, Tóra i Korán jsou v tomto ohledu úplně stejné. Jednu a tutéž větu z kterékoli "svaté knihy" můžete vyložit dvěma i více zcela protichůdnými způsoby a podpořit s ní zároveň dva zcela protikladné a nesmiřitelné názory. Ostatně - tento jev není typický jen pro náboženství, ale pro jakýkoli text, který splňuje parametr obecnosti - například právo. Vždyť právě na skutečnosti, že lze jeden a tentýž paragraf v zákoně vykládat zcela opačně, má dokonce určitá skupina podnikatelů postaven svůj velmi výnosný byznys.

Z toho všeho mi prostě vyplývá, že doc. Martin Konvička MUSÍ BÝT agentem tzv. "Islámského státu", protože dělá přesně to, co ta hnusná teroristická banda chce. Velmi prosím všechny rozumné lidi - ať už to Konvička dělá vědomě, nevědomě (o téhle možnosti však při jeho vzdělání silně pochybuji), či přímo za peníze tzv. "Islámského státu", NEPOMÁHEJTE MU V TOM! Nepodporujte teroristy tím, že jim pod vedením Konvičky a jemu podobných doslova naženete do náruče spoustu lidí, kteří by k nim sami o sobě nikdy nehledali cestu!

Autor: David Ondrejkovič | úterý 30.6.2015 8:00 | karma článku: 17,10 | přečteno: 1600x
  • Další články autora

David Ondrejkovič

Jak jsem nabíjel elektromobil

Předem odrazuji všechny hatery elektromobility - tento článek NENÍ o tom, že elektromobilita je špatně, ale snaží se jen tepat do běžného malého českého (ale i polského) šlendriánu.

25.2.2024 v 11:08 | Karma: 35,00 | Přečteno: 9377x | Cestování

David Ondrejkovič

Kdo jsou neočkovaní a proč se kvůli nim nadále (ne)omezovat

Z obou stran jedné z mnoha současných virtuálních barikád zaznívá (a sílí) společný hlas: "Kdo se naočkovat chtěl, ten už naočkován je! Tak už konečně zrušte všechna ta otravná omezující opatření!" Ale je to vážně tak jednoduché?

10.9.2021 v 7:00 | Karma: 18,92 | Přečteno: 1153x | Politika

David Ondrejkovič

ČSSD by se měla rozhodnout mezi obsahem a formou

Pojďme se na povolební situaci podívat v klidu a bez hysterie. Máme tu prostě "fait accompli", jak je teď módní říkat. Slovy klasika: "Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co s tím lze dělat".

22.10.2017 v 14:47 | Karma: 14,64 | Přečteno: 2354x | Diskuse| Politika

David Ondrejkovič

Já také nechci v ČR Islám!

Předpokládám, že ti, co četli mé předchozí články se z nadpisu překvapením posadí na zadek. A ti, které nalákal titulek ze zcela opačných názorových pozic, budou (oprávněně) naštvaní. Ale nevadí, alespoň mi zvýší čtenost.

2.7.2015 v 14:45 | Karma: 18,66 | Přečteno: 1580x | Diskuse| Společnost

David Ondrejkovič

STOP manipulaci, aneb Konvičky v ČR nechceme!

Nerad píšu v konfrontačním duchu, neboť každé zlo plodí jen další zlo. Můžete mít sebelepší neprůstřelný argument a stejně bude smeten těmi, kdo argumenty nepotřebují, protože jim ke štěstí stačí onen adrenalin z konfrontace samé.

31.5.2015 v 11:55 | Karma: 20,96 | Přečteno: 2420x | Diskuse| Ostatní

David Ondrejkovič

Proč jsem se rozhodl vstoupit do ČSSD

Vím, že mnoho lidí mi začne nadávat hned po přečtení titulku aniž by vůbec pohlédli na obsah článku. Vím, že řada mých přátel a známých povytáhne údivem či nesouhlasně obočí. Ale přesto jsem se takto rozhodl a v tomto článku bych chtěl veřejně ozřejmit proč. Nikomu nevnucuji svůj názor a věřím tomu, že lidé, kteří mne znají, tento můj krok pochopí jako logický v kontextu mých nikdy neskrývaných názorů.

23.10.2013 v 13:45 | Karma: 16,28 | Přečteno: 1188x | Diskuse| Politika

David Ondrejkovič

Církevní restituce - mýty a fakta

Málokteré téma za posledních 20 let vyvolalo tolik diskusí a vášní jako vládní návrh zákona o církevních restitucích. V principu není divu, neboť se jedná o plánovaný přesun majetku vskutku velkého rozsahu. Je zcela legitimní diskutovat o parametrech tohoto kroku za účelem dosažení co možná nejlepšího řešení. V každém případě však platí, že ideální řešení v nekonečnu nemusí být nutně lepší než méně dokonalé řešení v dohledné době. Věcnou diskusi zbytečně omezují a brzdí ochlokratické výkřiky, které popírají základní fakta a využívají mnoha zakořeněných mýtů. Jelikož bych se skutečně rád dočkal věcné diskuse o parametrech návrhu, jako je například odůvodnění výše stanovené finanční náhrady (byť ani návrh o kterém se uvažovalo za bývalého ministra ČSSD Dostála se svými cca 100 miliardami příliš nelišil) nebo vztah církevních restitucí ke všem ostatním druhům restitucí (například srovnání se zemědělci či emigranty), pokusím se nyní popsat a vyvrátit některé z mýtů, které proces církevních restitucí provázejí. Možná to nebude zcela dokonalé, ale nedělat nic umí každý.

19.8.2012 v 10:36 | Karma: 34,04 | Přečteno: 4439x | Diskuse| Politika

David Ondrejkovič

Občané nebuďte vůči VV nespravedliví!

Vím, že za svůj názor slíznu v diskusi mnoho negativních emocí - zvláště pak od zbabělých anonymů. Nu což - nebude to poprvé co se názorově liším od takřka jednolitého davu. Takže vzhůru do toho!

13.3.2012 v 7:00 | Karma: 26,59 | Přečteno: 1411x | Diskuse| Politika

David Ondrejkovič

Otevřený dopis České pojišťovně

Býval jsem léta klientem této zavedené pojišťovací instituce a musím přiznat, že jsem nikdy neměl důvod k nespokojenosti s jejími službami. Až jednou jsem při pročítání jejich obchodních podmínek narazil na tzv. rozhodčí doložku a tím pádem jsem zjistil, že pokud by se tato pojišťovna domnívala, že jsem nějakým způsobem porušil její pojistné podmínky, pak nemám šanci prokázat, že tomu tak není, protože soukromý rozhodce ad hoc, který je s tím, kdo mu dodává velké množství sporů logicky ve vzájemně výhodném obchodnickém vztahu, stojí v systému s privatizovaným nalézáním spravedlnosti do jisté míry nad všemi obecnými soudy.*****************************************************************************************************************

14.11.2011 v 9:51 | Karma: 28,97 | Přečteno: 5145x | Diskuse| Ekonomika

David Ondrejkovič

EXEKUCE: Zatáhněte za záchrannou brzdu!

Systém vymáhání dluhů nabobtnal nad kritickou hranici a žije si svým vlastním životem. Skuteční dlužníci už mu nestačí – musí si je sám generovat. Nikomu nic nedlužíte? Nevadí - je to jen otázka času kdy na Vás tento systém něco najde a když ne, tak si to sám vygeneruje. *****************

28.2.2011 v 9:09 | Karma: 46,28 | Přečteno: 12683x | Diskuse| Ekonomika

David Ondrejkovič

Kalouskovy složenky - jedna chybí!

Je chvályhodné čas od času rozpočítat veškeré podíly firmy (ať už je jí třeba stát) na její jednotlivé drobné spoluvlastníky či akcionáře. Nejobvyklejší bývá takovéto vyčíslení při zahájení konkursu. Provádí jej likvidátor.

17.5.2010 v 9:55 | Karma: 23,91 | Přečteno: 2048x | Diskuse| Politika

David Ondrejkovič

Rozhodčí řízení je nebezpečná zbraň! Zbrojní pas je nutností!

Jak vypadala loupež před rokem 1994 (než vyšel zákon 216/1994 o rozhodčím řízení)? To Vás na odlehlé ulici za soumraku zastavila tři podivná individua, dva z nich vás chytili a třetí prohledal a zabavil co jste měl právě u sebe – nejobvykleji asi obsah peněženky, hodinky, mobil, pokud jste zrovna nasedali do auta tak i auto, atd.

2.3.2010 v 12:24 | Karma: 42,76 | Přečteno: 9536x | Diskuse| Ekonomika

David Ondrejkovič

Skutečně jen problém těch, kteří nečtou co podepisují či odkliknou?

Všem, kteří na tento blog klikli poprvé se nejprve (nebo alespoň dodatečně) doporučuji seznámit nejméně se dvěma staršími články: "Co je katalogový podvod" a "Postupy podvodných katalogových firem a návod k obraně". Bez jejich přečtení Vám mohou unikat některé souvislosti.

15.2.2010 v 9:49 | Karma: 18,29 | Přečteno: 1973x | Diskuse| Ostatní

David Ondrejkovič

Přístup státu ke katalogovým podvodům - 2. část

Zatímco první část tohoto pojednání se věnovala spíše obsahu toho, co orgány státní správy zkoumají, tato část se bude věnovat především normativnímu zakotvení problematiky v našem i v evropském právu.

7.10.2009 v 11:02 | Karma: 13,16 | Přečteno: 1889x | Diskuse| Ekonomika

David Ondrejkovič

Postupy podvodných katalogových firem a návod k obraně

V tomto článku se nebudu zabývat hraběcími radami typu „Čtěte co podepisujete a nebudete mít problém", neboť i sebepečlivější studium všeho, co mi přijde pod ruku Vás nemusí uchránit od nebezpečí, že budete podvedeni, ačkoli tím je možno tuto pravděpodobnost poněkud snížit (což katalogový podvodník hbitě vykompenzuje nárůstem svých dalších podvodných pokusů).

3.9.2009 v 12:49 | Karma: 37,43 | Přečteno: 13859x | Diskuse| Ekonomika

David Ondrejkovič

Proč by měl stát katalogovým podvodům bránit trestním stíháním

Existuje řada důvodů proč se orgány státní správy nechtějí příliš zabývat řešením tristní situace okolo katalogových podvodů v ČR. Primárně to zdůvodňují tím, že poškozeny jsou převážně podnikatelské subjekty a ty se mají o sebe postarat samy za každých okolností. Přitom nedokážou rozlišit průmyslové giganty od drobných živnostníků s obratem pár tisícovek, kteří se sofistikovaným podvodům připraveným zrůdně odbornými týmy právnických expertů (tj. hledačů děr v zákonech a specialistů na komplikování vymahatelnosti práva pro poškozené) objektivně nemohou ubránit. Tento přístup je však nadále neudržitelný, neboť je jednak založen na nepravdivém základě a jednak je hluboce nemravný, neboť připouští, že úmyslně podvádět je za určitých okolností přípustné.

31.8.2009 v 10:20 | Karma: 32,69 | Přečteno: 3702x | Diskuse| Ekonomika

David Ondrejkovič

Přístup státu ke katalogovým podvodům - 1. část

Posuzování katalogových podvodů ze strany orgánů státní správy v ČR a zejména orgánů (ne-)činných v trestním řízení a soudy je bohužel formováno přístupy cca druhé poloviny 50-tých let minulého století a je tedy z hlediska současného stupně rozvoje informační společnosti zcela mimo realitu. Toto významné zaostávání způsobuje, že se příslušné orgány státní správy nejsou schopny vyrovnat se situací, kdy jedna strana cíleně zamlčí klíčovou informaci právě jejím zamaskováním do velkého množství informačního balastu.

28.8.2009 v 8:06 | Karma: 17,28 | Přečteno: 1364x | Diskuse| Společnost

David Ondrejkovič

Co je to katalogový podvod

Katalogové podvody hýbou Evropou - s výjimkou Česka, zdá se. Všude v okolních státech si orgány státní správy uvědomují, že jde o systémový problém vyžadující řešení. V ČR nám Ministerstvo průmyslu a obchodu „odborně vysvětlí", že jde o obchodní vztahy soukromých subjektů. Orgány činné v trestním řízení tímto newspeakem zřejmě brzy začnou označovat i loupež či znásilnění. Poskytněme jim tedy do začátku trochu informační podpory......

27.8.2009 v 10:38 | Karma: 31,82 | Přečteno: 4596x | Diskuse| Ekonomika

David Ondrejkovič

Teoretická východiska pro posuzování zamlčené informace

Dříve se informace určené ke skrytí schovávaly do trezoru. Dnes je mnohem účinnější je ukrýt mezi hromadu informačního balastu. Výsledek je stejný - cílový subjekt se informaci nedozví a máme alibi - "bylo to tam přeci napsáno". Cesta k novodobému zločinu je otevřena!

26.8.2009 v 12:12 | Karma: 19,57 | Přečteno: 2135x | Diskuse| Ostatní
  • Počet článků 20
  • Celková karma 35,00
  • Průměrná čtenost 4345x
Přemýšlivý zaměstnanec středního věku, kterého štve šlendrián v každé oblasti, ačkoli ví, že se jej jako každý jiný člověk na zeměkouli také občas (nerad) dopouští. Nemám rád populismus zneužívající nízkou úroveň znalostí. Zcela nesmiřitelný postoj mám vůči křivdě v jakékoli podobě a dále vůči osobám se zločinnými úmysly zneužívajícím svou momentální převahu nad jinými lidmi v kterékoli oblasti. Štve mne občasná nízká úroveň vymahatelnosti práva v našem státě i to, že tento stav prospívá a vyhovuje především osobám s nečistými úmysly, které se tím navíc neváhají chlubit.