Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Ccecil

8. 3. 2010 18:14
zlatá slova

mám něco podobného ve slabším odvaru za sebou. Nikomu to nepřeji.

0 0
možnosti

enrique

4. 3. 2010 11:24
Exekutoři

Exekutoři by měli mít status veřejného činitele a tvrdě by měly být postihovány jejich přehmaty.Pokud možno nepodmíněnými tresty odnětí svobody ve zkráceném řízení.Vyčistilo by se to mezi nimi. 

0 0
možnosti
MP

admiral666

4. 3. 2010 9:48
hruzy kapitalismu

To, co jste popsal jsou pruvodni jevy tohoto nelidskeho a odporneho rezimu, ale az bude odstranen a demontovan i proti vuli ruznych tech exekutoru a rozhodcu a podnikatelu (at ziji lidove milice!) tak bude i po tehle excesech.

0 0
možnosti
DO

David Ondrejkovič

4. 3. 2010 10:16
Re: hruzy kapitalismu

Dovolil bych si zásadně nesouhlasit - rozhodčí řízení bývá masivně využíváno právě proti podnikatelům a to zejména malým, kteří jsou neustále deklarováni jako páteř ekonomiky. To co musí být odstraněno je mafiánskými strukturami ovládaný stát (politologové tomu říkají "capture state"). V tom žádné Lidové milice nepomohou.

0 0
možnosti
N

noxetsolitudo

3. 3. 2010 20:15
SAMOTÁŘ

Pan Lewis bude nejspíš nějaký samotář, když při jeho vzdělání vidí svět očima Alenky v říši divů;-D. Mohu dosvědčit slova p. Ondrejkoviče o stovkách odložených trestních oznámení v Brně a Praze. Vím to, protože to moje bylo jedným z nich. A že by mu mu byla naprosto neznámá skutečnost o propojení justiční a policejní mafie?8-o 

0 0
možnosti
R

rozbor

3. 3. 2010 19:17
ok

omlovám se , tak to mělo býtR^R^R^R^!R^

0 0
možnosti
HK

Huckleberry

3. 3. 2010 16:25
Existuje ještě trestní právo

Tak jak to je vylíčeno by zřejmě byl naplněn trestný čin podvodu.

V právu ale existuje zásada "nechť je slyšena i druhá strana". Což žurnalistika, blogová pak zvlášť, příliš nezvládá.

0 0
možnosti
DO

David Ondrejkovič

4. 3. 2010 10:20
Re: Existuje ještě trestní právo

Podívejte se sem: http://www.spolecna-obrana.estranky.cz/clanky/souhrn-nejdulezitejsich-informaci/postupy-eo-servisu-vuci-svym-obetem

Konkrétně do části 7

0 0
možnosti
J

Jareczek

3. 3. 2010 9:26
Řešení

Vážený blogere, Přečetl jsem si Váš blog i názor pana Sokola a dohledal ještě názor zástupce Srdužení na ochranu spotřebitele. Za opravdu musím dát vám všem. Chtěl bych znát Váš názor, jak tuto situaci řešit. Aspon rámcově. Samozřejmě zrušení rozhodců je blbost, to víme všichni. Stejný problém byl s exekutory , což tak nějak vyřešial novela (už nemůžou odstavit majetek v nepoměru k vymáhané částce ap). Díky.

0 0
možnosti
JB

cantare

3. 3. 2010 10:37
Re: Řešení

řešení je jednoduché - v prvé řadě hlavně zákaz rozhodčích doložek ve spotřebitelských smlouvách, kde to očividně nefunguje tak, jak by mělo, a jejich ponechání ve vztazích mezi podnikateli, kde to funguje bez nějakých větších problémů.

0 0
možnosti
AK

Vážný

3. 3. 2010 9:01
LZPS 23

Obávám se že je to právě mez, kdy pro individuálního postiženého začíná platit článek 23 LZPS, čili právo na odpor (rozumí se i ozbrojený odpor) proti každému (zde zřejmě především žalobci, rozhodci, ale potažmo i žel proti exekutorovi, jako součásti oné mašinerie), kdo by odstraňoval demokratický pořádek (právní stát, vymahatelnost skutečného, nejen pozitivně pokrouceného práva je imanentní součástí, také způsobení neúčinnosti směrnic EU je v rozporu z demokratickým pořádkem  - princip stejného účinku), pokud činnost ústavních orgánů (zde moci soudní) a užití zákonných prostředků (na ně se právě třeba odvolává směrnice EU o spotřebitelských smlouvách) je znemožněno (srovnejme se stavem po únoru 1948, prezident, Sněmovna, vláda, soudy existovaly a pracovaly a přesto stav podle tohoto článku nastal).

A asi bych do toho šel i ve prospěch přátel.

0 0
možnosti
JT

jtach

3. 3. 2010 8:15
No ono to nebude tak jednoduche

S postoupenim sporu pred rozhodce musi souhlasit oba ucastnici sporu, jinak to ma automaticky soud.

0 0
možnosti
KZ

Katka1

3. 3. 2010 8:32
Re: No ono to nebude tak jednoduche

O tom se autor zmiňoval hned na začátku. Smlouvy (zvláště ty např. úvěrové) bývají typu take it or leave it (tzv. formulářové smlouvy). Tam je ta rozhodčí doložka rovnou zakotvena a vy s ní buď souhlasíte, nebo půjčku nedostanete. Navíc bývá na konci několikastránkové smlouvy malinkým písmem (font 10 a menší). Většina lidí to vůbec nečte a pak je strašně překvapená.

Na druhou stranu většina rozhodců (nejen při AK a HK ČR) rozhoduje opravdu spravedlivě, zrovna nedávno jeden rozhodce jednomu žalobci zamítl skoro všechny žaloby, protože se mu poskytnutí služeb žalobcem zdálo poněkud podezřelé. Tady se rozhodčí doložka tak vyžadovaná žalobcem velmi nevyplatila.

0 0
možnosti
JD

maudite

2. 3. 2010 22:39
Mate v tom prehled

a asi dlouho u Policie nevydrzite. Me kdysi nacelnik jednoho  MO PCR rekl : nastava kruta doba, cestny se spravedlnosti nedovola, ale podvodnik take ne. Vyridte si zalezitost jak uznate za vhodne, my vam problemy cinit nebudeme, at udelate cokoliv." Vzhledem k tomu, ze se jednalo o zharstvi, je zajimave se pozastavit nad tim, co myslel pod pojmem "cokoliv".

Doopravdy jsem stastny, ze uz nejsem obcanem cr, i za cenu, ze nemovitost, kterou jsem tam mel, mi byla podobnym zpusobem jak popisujete v tichosti ukradena tak , ze jsem to zjistil az kdyz bylo pozde.

Jak konstatoval jeden muj kamarad kdyz jsme se bavili, co by se mnou bylo ,kdybych v cr zustal : bud by jsi ty nekoho zabil, nebo by zabil nekdo tebe.  Kadit na hlavu jsem si nikdy nenechal a to ani za bolsevika.

Jste mlady a schopny, vystehujte se odtamtud.

0 0
možnosti
DO

David Ondrejkovič

4. 3. 2010 10:28
Re: Mate v tom prehled

Nepracuji u Policie

0 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 35,00
  • Průměrná čtenost 4345x
Přemýšlivý zaměstnanec středního věku, kterého štve šlendrián v každé oblasti, ačkoli ví, že se jej jako každý jiný člověk na zeměkouli také občas (nerad) dopouští. Nemám rád populismus zneužívající nízkou úroveň znalostí. Zcela nesmiřitelný postoj mám vůči křivdě v jakékoli podobě a dále vůči osobám se zločinnými úmysly zneužívajícím svou momentální převahu nad jinými lidmi v kterékoli oblasti. Štve mne občasná nízká úroveň vymahatelnosti práva v našem státě i to, že tento stav prospívá a vyhovuje především osobám s nečistými úmysly, které se tím navíc neváhají chlubit.