Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

maudite

2. 3. 2010 22:27
Nejlepsi a nejucinnejsi reseni

proste se z cr vystehovat.

0 0
možnosti
JV

Vosta Jindra

2. 3. 2010 19:16
To je tak půl pravdy

rozhodčí řízení je občas prostředkem pro podvodníky, ale to není jeho vina. Je pravda, že ve spotřebitelských smlouvách nemá rozhodčí doložka co dělat a soudy to taka pomalu začínají nazírat. V obchodních vztazích je to však institut možný, férový i žádoucí. Když si ovšem sjednáte řádného rozhodce nebo rozhodčí soud. Naproti tomu i soud může vydat formální rozhodnutí, se kterým nehnete, nereagujete-li včas nebo reagujete-li špatně. Může to být platební rozkaz, rozsudek pro zmeškání nebo uznání, a to zvláště po novele občanského soudního řádu z loňského roku. Právnické osobě se něco doručí/nedoručí do datové schránky a je to taky tak (copak ty schránky fungují dobře?). Ve finále máte pitomé rozhodnutí, vydané na základě nesmyslů či lží, které je v právní moci. To je mnohem horší.

0 0
možnosti
EP

Aqua

2. 3. 2010 18:47
Eurofinancial

Přesně tohle se mi stalo, kdy jsem byl pod záminkou brigády vlákán a následně přinucen podepsat smlouvu, kterou se de-facto zavazuji darovat těmto podvodníkům (dnes pod jménem EF) 23700,- + DPH za jakési imaginární služby a poradenství.

Pokud zastáncům rozhodčího řízení nestačí už jen fakt, že drtivá většina rozhodčích soudů dosud v jedinném případě nerozhodla ve prospěch žalované strany (která rozhodce také kupodivu neplatí), pak už asi nezbývá než předpokládat, že jde o osoby touto činností se nějakým způsobem živící.

Při takovéto formě bezpráví netřeba se divit touze mnohých z nás brát spravedlnost nevybíravými prostředky do svých rukou...

0 0
možnosti
DO

David Ondrejkovič

4. 3. 2010 10:31
Re: Eurofinancial

Ano - ten případ je mi známý a je to fakticky totéž. Mimochodem - mediálně za EF vystupoval Mgr. David Vlk - stejně jako za podvodnou katalogovou firmu EO Servis z Brna. To je profesionální lhář a duševní prostitut - mám nahraný jeden jeho telefonát, který to prokazuje a je zveřejněn i na našich webových stránkách.

0 0
možnosti
PH

petrph

2. 3. 2010 14:45
Tak možná už je chyba na začátku

Někde v tom bodě kde se vyjadřujete k rozhodčí žalobě.

Vzhledem k tomu, že jste žádnou dohodu o rozhodčím řízení vědomě nepodepsal, je nejlepší cesta rovnou na policii, kde podáte trestní řízení na neznámého pachatele, který zfalšoval Váš podpis a pod Vaším jménem uzavřel dohodu o rozhodčím řízením.

Kopii protokolu z policie pak pošlete onomu rozhodci, aby se připravil na to, že dostane v nejbližší době předvolání na policii , aby ověřili správnost Vašeho podpisu na oné dohodě.. Dá se očekávat, že onen rozhodce, žádného podpisu nemaje (a při výslechu těžko někoho obalamutí tvrzením že jste dohodu o rozhodčím řízení uzavřel kliknutím myši), si náhle vzpomene, že šlo vlastně o omyl a celé řízení zruší.

Je jasné, že pokud s rozhodcem začnete komunikovat, a posílat rozklad, už tím připouštíte že jste účastníkem řízení, zcela pod jeho kontrolou , a jste ztracen..

0 0
možnosti
L

Lewis

2. 3. 2010 15:02
Re: Tak možná už je chyba na začátku

Tak on rozhodce u uzavírání rozhodčí doložky skutečně nefiguruje, ani nemá proč, takže ani nevidím důvod, proč by šel na výslech zrovna on (i když v rámci okolností příapdu se to nedá vyloučit), to by šla patrně druhá strana - kdo jiný by to falšoval. Rovněž netuším, jak může rozhodce ověřit pravost podpisu.

Jinými slovy příspěvek moc nechápu.

Poslední věta - rozklad-institut správního řízení - wtf?

0 0
možnosti
L

Lewis

2. 3. 2010 13:08
???

Ze začátku jsem to bral jako ne úplně povedenou nadsázku, následně jsem začal pochybovat o duševním zdraví autora, nicméně při sdělení, že rozhodce není povinen rozhodovat podle zákona, mi došlo, že jde o autora v tematu absolutně nezvdělaného, který si patrně jen chce přiživit karmu na aktuálně společensky vděčném tématu...(dál jsem v zájmu zachování svého duševního zdraví nečetl)...antikarma jak hrom...

0 0
možnosti

ajsek

2. 3. 2010 12:48
to je

jak od Hickocka 8-o

0 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 35,00
  • Průměrná čtenost 4345x
Přemýšlivý zaměstnanec středního věku, kterého štve šlendrián v každé oblasti, ačkoli ví, že se jej jako každý jiný člověk na zeměkouli také občas (nerad) dopouští. Nemám rád populismus zneužívající nízkou úroveň znalostí. Zcela nesmiřitelný postoj mám vůči křivdě v jakékoli podobě a dále vůči osobám se zločinnými úmysly zneužívajícím svou momentální převahu nad jinými lidmi v kterékoli oblasti. Štve mne občasná nízká úroveň vymahatelnosti práva v našem státě i to, že tento stav prospívá a vyhovuje především osobám s nečistými úmysly, které se tím navíc neváhají chlubit.