Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DT

dr. Tereskin

28. 2. 2011 14:22
Sám jsem se

vlastní hloupostí dostal do dluhů, vím, že za to musím pykat a platit, což také dělám. Zarazila mě a znechutila jedna věc, můj dluh - cca 95tisí - penále 5 tisíc - úroky 20 tisíc a odměna exekutorovi a náklady na exekuční řízení (poslal mě dopis na trvalou adresu a komunikujeme emaliem nijak jsem se neschovával) cca 200 tisíc...

A druhá věc která mě překvapuje, je že se ze mě pokousí jakási firma vyrazit 50tisíc korun za nehodu kterou jsem nespůsobil a u které byly oba vozy (můj i viníka) pojištěné, to už nechápu vůbec a soud naštěstí stál na mé straně. Ovšem několik let obětěžování ze strany této společnosti je nechutnost.

Tak advokáte mluv

0 0
možnosti
A

advokat2010

28. 2. 2011 14:32
Re: Sám jsem se

Ta nehoda s exe nesouvisí, to byla zřejmě nějaká asistenční soukromá firmička nebo společnost na niž postupuje poj. pohl. zkoušejí to, le to může každý. Bez soudu Vám mohou tak leda psát.

200tis. Tak to jistě nejsou jen nákl exekutora v exekuci, ale určitě i adv protisttrany a soudní popl. a dph z nalézačky a plus advokát protistrany v exekuci. Však proč jste neplnil dle rozsudku ? to jistě 200k nebylo! jo s tou výzvičkou.. jenže on dělá i lustrace.. banky zdr poj.. kn, mot voz.. to vy jen nevidíte.. pro vás je to výzva.. jinak práce fůra..

0 0
možnosti
SHX

sir Humprey XIII.

28. 2. 2011 14:09
souhlas

0 0
možnosti
JM

J i ř í

28. 2. 2011 14:07
Jednoduchá pomoc

Ono by stačilo mít stejné zákony jako v západní Evropě, kde slušný člověk tyhle nejistoty nemá. Jenže na naše zákonodárce působí myšlenka něco fungujícího převzít jako červený hadr. Všude v cizině jsou přece hlupáci, my vyrobíme zákony lepší!

0 0
možnosti
A

advokat2010

28. 2. 2011 14:08
Re: Jednoduchá pomoc

v kontinentán eu je to prakticky stejné, jako u nás.

0 0
možnosti
M

mmmm1

28. 2. 2011 14:04
EVIDENCE OBYVATEL...

-no ten samej obecní úřad, který zrušil bejvalému nájemníkovi pobyt na základě soudního usnesení dražby.  Jaksi opomenul nahlásit toto na evidenci a nadále vedl cca asi 5 let neustále ty osoby  v mnou vydražené nemovitosti, přesto, že jsem je minimálně 1x ročně urogoval, neb mi exekutor lepil samolepky po dveřích...

Tohle, ale byli ti mrtví brouci co jaksi si půjčili v roce 1990 a do roku 2002 dělali že nic...;-D 

0 0
možnosti
A

advokat2010

28. 2. 2011 14:10
Re: EVIDENCE OBYVATEL...

špatný postup-vaše chyba... je třeba vyvolat special. spr. řízení o zruš. údaje v evid obyv. nneudělal jste.. smůla.. navíc exekutor není tím údajem vázán.. pokud má za to, že by se tam mohl nacházet maj. dlužníka..

0 0
možnosti
A

agent_A54

28. 2. 2011 14:04
Skvěký článek

KARMA... Je dobře, že to někdo napsal. Jistě se možná článku dají vytknout mouchy, ale mě se líbí

0 0
možnosti
A

advokat2010

28. 2. 2011 14:13
Re: Skvěký článek

ano je "krásnej", ale totálně zavádějící, nekvalifiovaný a prolhaný... kolika lidem se "před pár lety" líbil hitler a stalin a že jich byly miliony.. co to dokazuje ?

0 0
možnosti
OO

odborar

28. 2. 2011 14:03
Stačí jediné! Upravit zákon, že dlužník musí být o svém

dluhu uvědoměn do vlastních rukou. Až teprve, když si dopis nevyzvedne, pak by měl být případ dán exekuci.Bez tohoto potvrzení by k exekuci nemělo vůbec dojít!  Žádný jiný způsob by nebyl přípustný. /Ovšem i v tom se dá švindovat, že, viz. případ Čepra, kde se uplatil pracovník přijímající poštu!/  Skandální je praxe jednoho moravského exekučního úřadu, kde volají na čísla dlužníků, jenže pokud někdo dluží, tak si telefonní pevné číslo nechá vyměnit, že? K čemu dochází? Exekutoři vtrhávají do domácností, kde jste dostali číslo přidělené, předtím je neustále otravují s telefonáty na dlužníka, pak jim zabaví a odvezou nábytek na Moravu a ještě jsou tak drzí, že se nejen neomluví, ale na vlastí náklady musíte svůj nábytek z neoprávněné exekuce přivést přes půl republiky, jinak vám budou počítat skladné a k exekuci za tímto účelem dojde. Že jste v tom nevinně? Nikoho to nezajímá, ani ministra ani politiky! A to je ten bordel! Někdo si vyhlédne váš dům a jste ztracen!

0 0
možnosti
DO

David Ondrejkovič

28. 2. 2011 14:04
Re: Stačí jediné! Upravit zákon, že dlužník musí být o svém

R^R^R^R^R^R^R^R^R^R^

0 0
možnosti
DS

realitservis

28. 2. 2011 13:43
Pane Ondrejkoviči, ten seznam toho co udělat je moc fajn,

 ale už to hraničí, mírně řečeno, se schizofrenií. ;-D

0 0
možnosti
A

advokat2010

28. 2. 2011 13:48
Re: Pane Ondrejkoviči, ten seznam toho co udělat je moc fajn,

ten seznam psal hlupák, který je úplně mimo, základem je plnit řádně a včas.. tady ty trapné výmluvy.. nevěděl zapomněl..

0 0
možnosti
DB

doktor_bota

28. 2. 2011 13:32
Obávám se,

že zjištění místa pobytu dlužníka věřitelem nemusí být vůbec snadné, o prokázání doručení výzvy nemluvě. Navíc je dlužníkovi, pokud se nepletu, před nařízením exekuce doručen platební příkaz.

Jiná věc je, že soudy v případě, že se jim něco nedaří doručit, nevyvíjejí naprosto žádnou snahu o zjištění správné adresy - můj známý na to doplatil v lednu, kdy po přestěhování sice písemně o nové adrese soud informoval, bohužel pro něj ale soudkyně patrně význam těch dvou vět nepochopila a nechala ho celostátně hledat. Měl smůlu navíc v tom, že ho dopraváci "preventivně" kontrolovali v sobotu večer, takže strávil 2 noci v CPZ, většinu času s feťákem, který prý měl docela "hustý" absťák. Po návratu k autu navíc zjistil, že mu ho někdo vykradl oknem...

0 0
možnosti
A

advokat2010

28. 2. 2011 13:41
Re: Obávám se,

Pohádky ovčí babičky. Ten ptáček měl zcela jistě i jiné, zřejmě trestněprávní, problémy, ale ty "tak nějak" nezmínil-příběh pak vypadá víc dramaticky. Ujišťuji Vás, že takto to nechodí to by stát zbankrotoval. Pokud soudkyni oznámil a má nato doklad.. podět k předsedovi soudu a karňas...když nejde doručit.. ustanoví se procesní opatrovník a doručuje se jemu.. v klidu a míru..to je standard.. byť ted už stačí i na hlášenou adresu a je to. Některé věci jsou ale vyloučeny (např platební rozkaz fikcí nelze)

0 0
možnosti
A

advokat2010

28. 2. 2011 13:29
BLÁBOLY OD NEZNÁLKA NA MĚSÍCI

Pane, chápu, že se Vám stalo něco nepříjemného a skončil jste díky vlastnímu pochybení v soudní exekuci, ale když chcete o něčem psát , tak opravdu doporučuji, nastudujte si alespoň v základu problematiku, jinak budete vypadat znovu tak moc hloupě, jako teď. Já bych si taky netroufl psát o kvantové fyzice-dopadl bych stejně, jako Vy. Nevím, jestli má smysl psát o tom, že před soudní exekucí musí probíhat 2 stupňové nalézací řízení soudní nebo správní, a že pokud soudní nalézačku žalobce "neustojí",tak se to žalobci pěkně prodraží.Je základní právo kohokoliv v demokratickém právním státě žalovat kdykoliv a kvůli čemukoliv kohokoiv a soud rozhodne jestli má či nemá pravdu. Jinak to nede.Že by byla předžalobní výzva povinná v 90.letech o tom nevím hoďte sem § a číslo předpisu.Obvyke se to i dnes dělá,ale efekt je zanedbatelný,jen to zvyšuje náklady.Co se týká té matriky, tak informaci za 500 získáte jen tehdy,pokud s tím souhlasí ten,nehož se týká, což je naivní jako román=úplně k ničemu.

0 0
možnosti
DO

David Ondrejkovič

28. 2. 2011 14:11
Re: BLÁBOLY OD NEZNÁLKA NA MĚSÍCI

Mně osobně se to ještě NIKDY nestalo (patřím tedy do 3. kategorie - ti kdož v exekuci teprve budou), ale "základní problematiku" již studuji VELMI pečlivě cca 3 a půl roku: http://www.spolecna-obrana.estranky.cz

0 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 35,00
  • Průměrná čtenost 4345x
Přemýšlivý zaměstnanec středního věku, kterého štve šlendrián v každé oblasti, ačkoli ví, že se jej jako každý jiný člověk na zeměkouli také občas (nerad) dopouští. Nemám rád populismus zneužívající nízkou úroveň znalostí. Zcela nesmiřitelný postoj mám vůči křivdě v jakékoli podobě a dále vůči osobám se zločinnými úmysly zneužívajícím svou momentální převahu nad jinými lidmi v kterékoli oblasti. Štve mne občasná nízká úroveň vymahatelnosti práva v našem státě i to, že tento stav prospívá a vyhovuje především osobám s nečistými úmysly, které se tím navíc neváhají chlubit.