Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DO

David Ondrejkovič

7. 3. 2011 8:27
Zvrhlost systému

Zvrhlost tohoto systému vymáhání spočívá v tom, že vás mohou kdykoli neoprávněně přepadnout (pořád píšu o situacích, kdy nic nedlužíte - jde o omyl nebo o svém "dluhu" v řádu desetikorun prokazatelně nevíte) a přitom vám zabavit prostředky, které potřebujete právě k obraně proti tomuto postupu (např. peníze, PC a mobil). Bránit se přitom můžete jen za vlastní NEMALÉ peníze (bakšiš pro advokáty201x) a v šibeničních lhůtách, aby jste třeba po mnoha letech zjistili, že vám sice soudy daly zapravdu, ale nic už zpět nedostanete. Kdo na tohle řekne, že je to v souladu se zákonem - je PERVERZNÍ!

0 0
možnosti
D

Dzoko

8. 3. 2011 11:47
Re: Zvrhlost systému

Souhlas, právě takový případ řeším sám, ohledně dluhu u operátora, na kterého jsem snad ani nikdy nevolal, natož abych od něj měl nějaké služby a podotýkám, že mám v ČR od narození jedinou adresu, nikdy mi nedošla žádná upomínka, žádný soud, nic až výzva k plnění dlužného od exekutora. To je horší než zvrhlost, to se nedá pojmenovat.

0 0
možnosti

zkažený člověk

7. 3. 2011 7:45
největší asociál

je exekuční továrna "vrána přerov", zvláště jejich videa jsou rozkošná; nemáme stb máme exekutory; nějaký nástroj moci na lůzu musí být!

0 0
možnosti
TV

tomtop

5. 3. 2011 17:58
extrémy

česká politika je o extrémech - extrémní problémy potírá jinými extrémy. A napasujeme to i na exekuce ... protipól nevymahatelnosti dluhů.

0 0
možnosti
DO

David Ondrejkovič

8. 3. 2011 15:06
Re: extrémy

0 0
možnosti
I

ixtlil

5. 3. 2011 3:30
Dle mého názoru

když se exekutor bude domnívat, že zabavuje majetek dlužníka a přitom bude někoho jiného, měl by být povinen tomu člověku zaplatit vše,co je s tímto spojené.

Tedy :sousedi vidí, že mu berou věci,byl zostuzen ,tedy omluva ve všech místních mediích, dále ten člověk , nevinný , bude na nervy a s ním celá rodina, takže jeho rodinný život v troskách. Takže za tuto újmu zaplatit i jeho manželce a  dětem , takže kdyby to tvrvalo třeba do napravení do původního stavu ,tak třeba Kč 1000- denně každé poškozené osobě. Takže v případě 4 členné rodiny, postižené neprávem exekucí , za každý měsíc třeba 120 000 odškoného za morální újmu(to proto aby si mohli třeba někam odjet a přijít na jiné myšlenky) Dále odškodnění za vymožení věcí(soud,advokát,čas - za každou hodinu min. Kč 100- i v  případě nezaměstnaného-byl mu ukraden čas života grázlem exekutorem) a uvést věci do původního stavu, doslova  za jakoukoliv cenu,co určí poškozený.

0 0
možnosti

pilinazlenina

5. 3. 2011 17:57
Re: Dle mého názoru

R^

jojo právní stát, to je moc pěkná pohádka. Bohužel žijeme v (post)socialismu.

0 0
možnosti
MN

Crowax

5. 3. 2011 1:29
Jsem dlužníkem

A stejně jsem lidově řečeno v pr... Dostal jsem se do situace, kdy jsem své závazky nebyl schopen platit. Má chyba. Došlo oznámení o předání pohledávky u GE jakési exekuční agentuře, kontaktoval jsem je na neextisujícím čísle, firmu, která nemá ani web, nic... Pak si tedy říkám: "vy chcete peníze, já se snažil"....

No a po pár letech, najednou exekuce na mzdu... Ok, dlužníkem jsem, ale kde dokážu, že všechny kontakty z té doby jsou stále platné, že na pokusy o domluvu z mé strany nikdo nereagoval? Zaplatím, co jiného zbývá, ale není to komedie? Ještě k tomu v době, kdy nefunguje přechodné bydliště a automatické doručení, tak nemám šanci se dozvědět v jaké podobě na mě bylo jaké rozhnodnutí uplatněno. Děkuji pěkně.

Jistě někdo namítne, že se mám tam, kde jsem, přihlásit trvale, ale jsem rád, že jsem si ten byt pronajal a nehodlám dělat vlastníkovi problém, jednám na rovinu. Protože dle stávajících zákonů vyrvou i stávající plastová okna, a po 50ti korunách je prodají.

0 0
možnosti
OU

5. 3. 2011 11:44
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
OP

OskarPokorny

4. 3. 2011 16:31
Rady

Tak mate pravdu a radite hezky, ale uvedomujete si, ze kdyby chtel nekdo splnit vsechny body vasi rady tak hoto bude stat stovky hodiny prace a tisice na poplatkach za postu a telefon.Prostě ty rady jsou u pracujícího člověka nerealizovatelne(mozna nejakeho duchodce co miluje misto procahzek s vnoucaty litani po uradech).

0 0
možnosti

pilinazlenina

4. 3. 2011 20:50
Re: Rady

hlavne aby si to uvědomili zákonodárci

0 0
možnosti
U-LVM

Urb - Ledorubom v Meksike

4. 3. 2011 10:34
Pobavilo mě, jak někteří "odborníci" vědí jak na exekutora

Naši poslanci jsou každý druhý právník a tak dali exekutorům neomezené pravomoci, jako pojistku sobě, kdyby nebyli zvoleni, aby měli kam odejít za báječnou obživou. Jak si někdo vůbec může myslet, že má proti exekutorovi nějakou šanci, když ten se nelekne ani krajského soudce a pro naprostou prkotinu,(dovoz ledničky asi dva kilometry dodávkovou taxi) kterou on zapomněl zaplatit, mu exekutor obstavil rodinný dům. Mohl se vztekat, jak chtěl, ale zaplatil a s celou parádou.

0 0
možnosti
MJ

velitel mesta bugulmy

4. 3. 2011 22:20
Re: Pobavilo mě, jak někteří "odborníci" vědí jak na exekutora

A to je snad dobře, že to zaplatil, ne?

0 0
možnosti
SB

Morgiana

3. 3. 2011 17:38
nechce

se mi číst celá diskuze, ale jestli tu jesšte nesjou ochranci exekutoru jako je advokat 2010 a soudce Dreed tak oni nabehnou a clanek vam rozcupuji:)Ja en muzu dodat, POkud nahodou zjistite ze pohledavky mate , treba 20 let stare a nevlastnite zadne nemovitosti a nelezi uplne na vas zajistit rodinu okamzite se bezte oddluzit . 5 let sice budete v relatvni chudobe , ale vsechno co nebylo do oddluzeni prihlaseno PROPADA. pak mate klid. Jinak neni pravda ze vam zustane jen zivotni minimum, jsou i jine varianty.

0 0
možnosti
DO

David Ondrejkovič

3. 3. 2011 21:22
Re: nechce

avokádo2010 tu byl a snažil se, ale neměl šanci, tak to vzdal. Ten druhý si sem ani netroufl.

0 0
možnosti
PM

politicky nekorektní trolejbus

2. 3. 2011 21:59
Dost dobrá paranoia

Berete na to něco??

0 0
možnosti
DO

David Ondrejkovič

3. 3. 2011 14:25
Re: Dost dobrá paranoia

Tohle: http://blisty.cz/art/56607.html

0 0
možnosti
JH

hurkajan

2. 3. 2011 17:32
bohužel

stále se nám nedaří prosadit zpět zákon o zodpovědnosti který by zapříčinil možnost nápravy za nejen exekutorská, byrokratická a politická rozhodnutí tak jak je to v EU a ono by se to zabavovalo, rozhodovalo neoprávněně jinak s vědomím že mohu přijít o veškeré hmotné i nehmotné majetky... další nešvar našich klientů jsou soudní poplatky kde ač prokazatelně důkazně nevinen pro momentální nesolventnost (většinou díky exekutorskému výkonu) nelze se domoci soudního odporu.O nešvaru dokazování vlastnictví majetku ani nehovořím (máme případ kdy sou ve vylučovací žalobě zamítl věci zakoupené na fakturu a placenou kartou s dodatkem že je třeba způsob vlastnictví doložit jinak) no a perlička všech perel doručování obsílek to ani nelze v krátkosti zde popsat těch písmenek a možností je prostě neuvěřitelně moc...

0 0
možnosti
DO

David Ondrejkovič

2. 3. 2011 20:36
Re: bohužel

Děkuji! To jsou přesně ta témata, kterými bych se rád zabýval.prosím napište mi na ondrejkovic@klikni.cz - třeba se společnými silami něco podaří!

0 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 35,00
  • Průměrná čtenost 4345x
Přemýšlivý zaměstnanec středního věku, kterého štve šlendrián v každé oblasti, ačkoli ví, že se jej jako každý jiný člověk na zeměkouli také občas (nerad) dopouští. Nemám rád populismus zneužívající nízkou úroveň znalostí. Zcela nesmiřitelný postoj mám vůči křivdě v jakékoli podobě a dále vůči osobám se zločinnými úmysly zneužívajícím svou momentální převahu nad jinými lidmi v kterékoli oblasti. Štve mne občasná nízká úroveň vymahatelnosti práva v našem státě i to, že tento stav prospívá a vyhovuje především osobám s nečistými úmysly, které se tím navíc neváhají chlubit.