Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Indonésie a Pákistán jsou nejlidnatější muslimské země světa - to zdaleka nejsou žádné výjimky :-)

0 0
možnosti
MK

Všichni lidé s Vaším názorem, pane Ondrejkoviči, zapomínají na skutečnost, že existuje jen jeden Korán a ten je v rozporu s Listinou základních práv a svobod.(viz mé poslední dva články) Navíc, námitka, že existuje více verzí výkladu pro ČR neplatí, protože zde máme ten nejhorší islám:  sunnitský  z SA - wahhábismus

3 1
možnosti
Foto

Jak jste přišel na to, že je Korán v rozporu s Listinou základních práv a svobod? Doslovnými citacemi tisíce let starého, vysoce obecného a symbolického textu, vytrženými z kontextu, lze "dokázat" prakticky cokoli a je úplně jedno, ke které víře ten dotyčný text patří. Starý Zákon, Nový Zákon, Tóra i Korán jsou v tomto ohledu úplně stejné. Jednu a tutéž větu z kterékoli "svaté knihy" můžete vyložit dvěma i více zcela protichůdnými způsoby a podpořit s ní zároveň dva zcela protikladné a nesmiřitelné názory. Ostatně - tento jev není typický jen pro náboženství, ale pro jakýkoli text, který splňuje parametr obecnosti - například právo. Vždyť právě na skutečnosti, že lze jeden a tentýž paragraf v zákoně vykládat zcela opačně, má dokonce určitá skupina podnikatelů postaven svůj velmi výnosný byznys - říká se jim ADVOKÁTI.

0 1
možnosti
LC

Klidně bych se pod to, co jste napsal podepsal. Ovšem v té úvaze o náboženstí/náboženské svobodě jste opomenul jednu docela důležitou skutečnost. Jsou náboženství a jedno v tom zvlášť vyniká, že se považuje za to nejlepší, správné, vyvolené a kdo tuto víru nevyznává je jeho vyznavači považován za odpad lidstva a má dokonce menší hodnotu než žena (dámy prominou:-)). Dalším jeho rysem je, že jeho vyznavači mají silné nutkání zavádět v zemích, do kterých emigrují, pravidla života podle tohoto náboženství i pro ostatní společnost. Paradoxně pravidla, před kterými utekli. Zásadním omylem sluníčkářů je, že se domnívají, že vyznavači všech náboženství uvažují stejně, mají stejné životní hodnoty a postoje jako oni. Ne islám jako náboženství (konečně, u nás oficiálně působí řada i "podivných" náboženských společností), ale obavy ze změny životního způsobu, který určitý limitní počet muslimů v ČR zcela jistě vyvolá, to je to, co zvedá vlnu odporu.

2 0
možnosti
Foto

Já s vámi rozhodne souhlasit nemohu. Určitě tedy ne v tom, že bychom příčiny kulturní nekompatibility měli hledat v náboženství. To, co si řada zdejších lidí myslí o islámu jsou pouhé mýty vyplývající z neznalosti - například vztah k ženám - jak by mohlo existovat tolik ženských hlav států v muslimských zemích (Indonésie, Pákistán, Kosovo...)? V každém případě žijeme ve 21. století a zaměňovat kulturní zaostalost s náboženstvím je nesmysl.

0 1
možnosti
JR

J59a66r20a 72R80a79n70k

2. 7. 2015 20:53

Vas bod 8 si protireci s bodem 11Rv

1 0
možnosti
MP

Tady nejde o vepřové, ale o právo šaria, které je považováno za součást islámu a neslučitelné s evropským právem. Pokud ho muslimští učenci předefinují tak, aby slučitelné bylo a povedou k tomu své ovečky, stejně jako k poctivé práci místo vznášení nároků, nic proti islámu mít nebudu.

Mimochodem : Teď mám nejlepšího zubaře za svůj život. Kompetentní, ohleduplný. Na netu jsem si našel, že pochází z Albánie a vystudoval v Plzni. Zda pochází z albánské muslimské či křesťanské komunity, jsem se zeptat neodvážil.

0 0
možnosti
Foto

Studoval jste právo šariíja? Ono může mít v dnešních interpretacích mnoho podob, ale v zásadě je to asi totéž co biblické desatero. I naše zákony jsou založené na biblických zásadách - např. páté přikázání (podle římskokatolického katechismu) odpovídá ustanovení § 140 trestního zákoníku atd.

0 0
možnosti
IG

"Uznávám, že existují kulturně zaostalé oblasti i kulturně zaostalí lidé (a to i u nás - např. včera na Václaváku), ale dokud mi neubližují (nebo někomu z mého širšího okolí) nebo dokud neporušují zákon, jsou mi fuk"

Skvělé ! Takže všichni, kdo byli včera na Václaváku jsou kulturně zaostalí lidé. To je opravdu logická perla. Sice jsou Vám fuk, ale urážet je pro Vás není problém.

Vzhledem k této větě bych si dovolil nazvat Vaše vyjádření, jako myšlenkový průjem. ;-D

4 0
možnosti
EP

Myslím, že čtenáře místo vašeho tělesného ochlupení zajímá spíše to, zda nás nutíte žít uprostřed statisíců afričanů...

2 0
možnosti
Foto

Nenutím - klidně se můžete odstěhovat třeba na severní pól :-)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS