David Ondrejkovič

A co když je Konvička ve skutečnosti agentem Islámského státu?

30. 06. 2015 8:00:00
Čím více o tom přemýšlím v souvislostech, tím se mi zdá ta myšlenka pravděpodobnější. A čím zběsileji bude zástup fanatických konvičkovců v diskusi pod tímhle článkem útočit, tím jistější si budu, že jsem trefil do černého.

V rozsáhlých oblastech severní Afriky a Blízkého východu se zhroutily státní struktury. Přestalo fungovat úplně všechno - zásobování obyvatelstva, zdravotní péče a především bezpečnost. O příčinách tohoto stavu můžeme rozsáhle polemizovat, ale na současnou situaci to nemá žádný bezprostřední vliv. Tamním obyvatelům hrozí smrt hladem, absencí zdravotní péče (těm se pak u nás, když odtamtud utečou, říká "ekonomičtí uprchlíci") či násilím (těm se zase u nás, když odtamtud utečou, říká "váleční uprchlíci") a tak se jich stovky tisíc dávají v zoufalství do pohybu směrem do klidnějších a bohatších částí světa - včetně Evropy. Nemají co ztratit - když zůstanou, možná nepřežijí - když utečou, tak možná také ne, protože se někteří utopí v bárkách pašeráků lidí. A naděje - ta přeci jen umírá poslední. Ale v každém případě - není lidskou přirozeností se jednoho dne ráno probudit a říci si: "Co kdybych se dneska odstěhoval na druhý konec planety?" Takhle to prostě nefunguje. K tomu, aby člověk trvale odešel odněkud, kde má své kořeny, už potřebuje pořádně silný důvod.

Nejvíce uprchlíků končí v zemích, které jsou jim nejbližší kulturou, životním stylem, jazykem a vírou - například v Libanonu žije již asi milion uprchlíků ze Sýrie a skoro každý pátý současný obyvatel Libanonu je dnes Syřan (zdroj: Amnesty International). Část se jich pochopitelně snaží dostat dál - a to logicky především do těch evropských zemí a regionů, kde již z dob kolonialismu či "gastarbeiterovství" existují rozsáhlé přistěhovalecké komunity usazené tam po několik generací. Zatím to množství současných běženců ještě ani zdaleka nedosahuje onoho množství uprchlíků, které se Evropou valilo v době jugoslávských válek, ale účinek tohoto pohybu je díky uměle vyvolávané facebookové hysterii daleko větší.

Celým postiženým regionem severní Afriky a Blízkého východu se šíří násilí ozbrojených gangů. Největší z nich si dal název "Islámský stát" a snaží se ovládnout co možná nejrozsáhlejší prostor. Na teritoriu zhroucených území má často úspěch - podporu místního obyvatelstva se mu daří získávat díky tomu, že je tam nezřídka jediným subjektem, který pro ně zajistí alespoň nějaký řád, umožňující jim holé přežití. Pro relativním blahobytem rozmazleného středoevropana to musí být dost děsivá představa.

Mocipáni z tzv. "Islámského státu" se snaží svou moc systematicky posilovat - směrem dovnitř násilím a zastrašováním a směrem ven terorem a snahou vyvolávat chaos následovaný rozpadem státních struktur i ekonomik v dalších regionech. Především se však snaží poštvat proti sobě jednotlivé skupiny obyvatelstva tak, aby pak mohl vítězně přitáhnout se svými černými fanglemi a nastolit svůj temný řád.

A zde se dostáváme k jádru problému: Proč by měli lidé žijící v relativní stabilitě muslimských zemí typu Indonésie, Tunisko, Turecko nebo Pákistán, či lidé, kteří jsou usazeni již po několik generací v klidné a blahobytné Evropě, podporovat temné síly tzv. "Islámského státu" (temné nejen podle barvy jeho vlajky), které přinášejí jen teror a všeobecný zmar? Sami o sobě by to rozhodně nedělali, tedy alespoň nikoli v nějaké významné míře. A proto je z pozice tzv. "islámského státu" nutno nalézt a označit vnějšího nepřítele a vůči němu se vymezit - to funguje vždy, všude a za každého režimu. A když nenajdeme dostatečně "atraktivního" nepřítele vně komunity, o kterou nám jde, tak vyšleme či najmeme provokatéry mimo tuto komunitu, aby vyvolávali nepřátelství "zvenku" vůči té skupině obyvatelstva o jejíž získání máme zájem. Této naší cílové skupině pak nezbude než se bránit proti narůstajícím útokům vedeným proti ní, což podle představ architektů nastávajícího konfliktu (tedy podle vedoucích představitelů tzv. "Islámského státu") povede k jejímu stmelení a pozdějšímu přimknutí se k tomu, kdo se bude dostatečně prezentovat jako jediný ochránce a vůdce této skupiny.

Takže pokud Konvička a zdejší náckové svolávají islamofóbní demonstrace (včetně tradičního hajlování - viz zde, anebo zde), jejichž výsledkem je pak boj statečných islamobijců za "nic než národ", tak mocipáni z Islámského státu musí doslova řičet nadšením, protože přesně o tohle jim jde! Co na tom, že tato kampaň míří převážně na "méně přemýšlivé spoluobčany", kteří se poté, co dosyta vyřvou své mindráky do světa, klidně shromáždí kolem stánku s arabským Kebabem. Důležité je přeci zaplnit sociální sítě, šířit protimuslimskou hysterii a doufat, že v určitém okamžiku nastane bod zlomu, kdy již nebude cesty zpět. Pro příklad nemusíme jít do historie daleko.

Podobně to fungovalo v Německu 30-tých let minulého století. Tehdy byli Němci poníženým národem. Mohli dělat cokoli - třeba získat Nobelovu cenu nebo vyhrát olympiádu, ale pořád byli pro zbytek tehdejšího světa jen těmi "prašivými Němci", kteří způsobili světovou válku s desítkami milionů mrtvých. K tomu platili ohromné zbídačující reparace, měli zákaz budovat armádu, letectvo, průmysl a museli strpět demilitarizované Porýní..... A najednou se objevili Hitler, Göring a Goebbels, plamenně hovořili o tom, jak jsou právě Němci vyvoleným národem a hlasitě volali po konci ponižování německého lidu. Samozřejmě, že to většina Němců brala zpočátku jen jako "pivní kecy", ale jelikož tomu dlouhou dobu dostatečně nebránili, tak jim tohle řádění tupé a nevzdělané lůzy přerostlo přes hlavu. Tehdejší německé elitě nezbylo než ze země uprchnout, což tehdy vůbec nebylo snadné, protože pro okolní svět byli pořád jen těmi "prašivými Němci", kteří způsobili světovou válku s desítkami milionů mrtvých, anebo zůstat a doufat, že zdravý rozum nakonec zvítězí. Bohužel nezvítězil. A i když mnoho Němců tehdy na počátku 30-tých let minulého století Hitlera opravdu nemuselo, tak jej postupně byli nuceni akceptovat, protože celý zbytek světa se jevil být zaměřen proti nim a nikdo jiný, než právě Adolf Hitler jim tak nakonec "nezbyl".

Důležitým nástrojem Hitlerovy expanze bylo vyvolávání chaosu v zemích, kde žily německé menšiny. Proto samozřejmě podporoval i protiněmecké nálady v ČSR, aby pak mohl celému světu demonstrovat, jak jsou ti čeští Němci u nás biti a utlačováni. A především - aby těm českým Němcům, kteří by třeba jinak Hitlera ani nepodporovali, nic jiného nezbylo, protože se jich nikdo jiný nebyl ochoten zastat. Kam to nakonec vedlo snad z dějepisu víte.

Jako jednotící prvek expanze současného nestátního teroristického útvaru se záměrně zavádějícím názvem "Islámský stát" by jeho vládci rádi prezentovali islám jakožto náboženství. To je však pouze jejich "zbožným" přáním a v tomto přání jsou tihle mezinárodní zločinci zcela zajedno s Konvičkou. Doslovnými citacemi tisíce let starého, vysoce obecného a symbolického textu, vytrženými z kontextu, lze "dokázat" prakticky cokoli a je úplně jedno, ke které víře ten dotyčný text patří. Starý Zákon, Nový Zákon, Tóra i Korán jsou v tomto ohledu úplně stejné. Jednu a tutéž větu z kterékoli "svaté knihy" můžete vyložit dvěma i více zcela protichůdnými způsoby a podpořit s ní zároveň dva zcela protikladné a nesmiřitelné názory. Ostatně - tento jev není typický jen pro náboženství, ale pro jakýkoli text, který splňuje parametr obecnosti - například právo. Vždyť právě na skutečnosti, že lze jeden a tentýž paragraf v zákoně vykládat zcela opačně, má dokonce určitá skupina podnikatelů postaven svůj velmi výnosný byznys.

Z toho všeho mi prostě vyplývá, že doc. Martin Konvička MUSÍ BÝT agentem tzv. "Islámského státu", protože dělá přesně to, co ta hnusná teroristická banda chce. Velmi prosím všechny rozumné lidi - ať už to Konvička dělá vědomě, nevědomě (o téhle možnosti však při jeho vzdělání silně pochybuji), či přímo za peníze tzv. "Islámského státu", NEPOMÁHEJTE MU V TOM! Nepodporujte teroristy tím, že jim pod vedením Konvičky a jemu podobných doslova naženete do náruče spoustu lidí, kteří by k nim sami o sobě nikdy nehledali cestu!

Autor: David Ondrejkovič | karma: 16.86 | přečteno: 1599 ×
Poslední články autora