Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

Jarcho

26. 8. 2009 15:49
Dokonalou ilustrací Vaší přednášky

je úřední praxe úřadů v České republice.

Správní řád ukládá, aby každý úřad měl svou úřední desku, na kterou se povinně vyvěšují mnohé písemnosti. Jednotlivé zákony ukládají takovéto vyvěšování pro neuvěřitelné množství dokumentů. Nejzatíženější jsou úřední desky obecních úřadů v obcích s rozšířenou působností.

Výsledkem je, že ač je vše z rozhodovací činnosti orgánů obce řádně zveřejněno, nikdo není schopen zjistit, o čem důležitém se jedná a do čeho by se eventuelně měl zapojit.

0 0
možnosti
DO

Žádný_nick_není_volný

27. 8. 2009 8:56
Re: Dokonalou ilustrací Vaší přednášky

Díky za reakci - to nebyla přednáška, spíš úvaha.

To co popisujete je spíše dáno menším zájmem o věc toho, kdo to dělá - občas postačí udělat u každé zprávy zvýrazněnou hlavičku "o čem to je" nebo zvýraznit klíčové pasáže.

V mé úvaze šlo spíš o to poukázat na skutečnost, že informace lze tímto způsobem "zamlčet" i cíleně - se zlým úmyslem.

0 0
možnosti
J

jjs

26. 8. 2009 14:06
Mentální rozvoj lidstva?

Máte pravdu. Nicméně dovolil bych si dotaz. Co myslíte "objem vstupních informací mnohonásobně převyšuje stupeň mentálního rozvoje lidstva".  Máte na mysli snad, že lidstvo má nějaké vědomí? Či snad, že schopnost lidského jedince zpracovat informace se nějak evolučně zvyšuje, byť je menší než objem informací, které k němu přicházejí?

0 0
možnosti
DO

Žádný_nick_není_volný

27. 8. 2009 8:59
Re: Mentální rozvoj lidstva?

Dobrý den, Myslím, že jste to napsal dokonale - schopnost lidského jedince zpracovat informace se dle mého názoru evolučně

zvyšuje. Za mentální rozvoj lidstva považuji něco jako zprůměrovanou hodnotu této schopnosti.

David Ondrejkovič

0 0
možnosti
O

Obludni_K

26. 8. 2009 13:01
Hezky napsáno

a je to pravda. Tzv. data minning se stává jedním z velmi prosperujících odvětví informační sféry. Ale stačí se mrknout do leckterých "honosných" či "trendy" publikací: takových slov tam je, a v konečném shrnutí se človek zhola nic faktického nedozví :-)))

0 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 35,00
  • Průměrná čtenost 4345x
Přemýšlivý zaměstnanec středního věku, kterého štve šlendrián v každé oblasti, ačkoli ví, že se jej jako každý jiný člověk na zeměkouli také občas (nerad) dopouští. Nemám rád populismus zneužívající nízkou úroveň znalostí. Zcela nesmiřitelný postoj mám vůči křivdě v jakékoli podobě a dále vůči osobám se zločinnými úmysly zneužívajícím svou momentální převahu nad jinými lidmi v kterékoli oblasti. Štve mne občasná nízká úroveň vymahatelnosti práva v našem státě i to, že tento stav prospívá a vyhovuje především osobám s nečistými úmysly, které se tím navíc neváhají chlubit.