Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

tantemici

15. 2. 2010 13:31
díky

Děkuji za Vaše články.

Několik podobných dopisů jsem už dostala - o nabízené zařazení "někam" jsem nikdy neměla zájem a aniž jsem tušila, před čím se chráním, házela jsem je do koše (neb práce mám naštěstí dost). Až díky Vám se dočítám, co jsou to za dokonale proorganizované spolky... Trošku mě děsí Vaše poznámka o možnostech zneužití Facebooku - sice jej nepoužívám, ale je jasné, že zakrátko zde budou další servery podobně postupující  a využívající jiné umně skryté hrozby zneužití např. jednoho "kliknutí omylem"...

Díky za práci, kterou jste osvětlení tohoto problému věnoval.

0 0
možnosti

petrph

15. 2. 2010 11:03
Hádám že soudy nedorostly moderní společnosti

a ještě  na to kašlou.

neboli,písemná smlouva je písemná smlouva. Tu by si měl přečíst každý,občan i živnostník. Při vymahání podepsané smlouvy u soudu samozřejmě soud posuzuje lecos, takže s podfuky typu že  to  podepsal vrátný, nebo že si tam nabízející něco "dotiskne", by si měl poradit.

Horší je to s nabídkami přes internet, tam občan zaškrtnutím souhlasí s jakýmis podmínkami (které se dají změnit během pár vteřin naloudováním nového souboru na server), ostatně ani to zda to zaškrtnul a vyplnil na internetu  zrovna on, se prokazuje  hodně ale hodně těžko. 

Nabídky přes telefon, další obehraná písnička, slušná nabízející firma by si měla hovory nahrávat, aby se mohlo prokázat co vlastně zákazníkovi při nabídce sdělila (resp. aby vůbec mohla prokázat že s nabídkou souhlasil..)

Provizáci vnucující služby. Černej mor obchodu. Teda, ono se na provize prodávalo vždycky,teď je to tak že nabízející neručí ani za sebe, ani za prodávaný produkt.  Jedině  hůl do ruky a psa ze řetězu

0 0
možnosti

Komik1

15. 2. 2010 10:19
Máte pravdu!

Mladý muži máte téměř ve všem pravdu.Ale přesto si myslím ,že nejlepší obranou a ochranou je opatrnost. Řekněte sám, kolik lidí potřebuje vysavač za 60 000,- Kč,nádobí za čtyřicet tisíc,jednu deku za dvacet pět,atd?Různé tak zvané bonusy.To jsou doopravdy všichni přesvědčeni, že je to zadarmo?Mnohokrát se na tyto praktiky upozorňovalo, přesto se najde někdo hloupý.A o tom, jak se do toho dostávají různé instituce?Korupce,úplatky,odfláknutá špatná práce,šlendrián.

0 0
možnosti

Pavel Kolar

15. 2. 2010 10:44
Re: Máte pravdu!

Pane komiku, tady se neprodávají vysavače, ale za brigádníkem ve firmě přijde solidně vyhlížející pán a nechá si jím orazit papír, že firmu informoval o výhodné nabídce. Pak , až brigádník je dávno v trapu, vám začnou chodit fakrury na tisíce EU za "zviditelnění firmy na internetu" . Opravdu, lahůdka, když si říkáte, že rozumný soud nic takového nemůže brát v potaz, ale pak najednou zjistíte, že to nikoho nezajímá a jste "odsouzeni" k platbě. 8-o Prostě nechápete.

0 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 35,00
  • Průměrná čtenost 4345x
Přemýšlivý zaměstnanec středního věku, kterého štve šlendrián v každé oblasti, ačkoli ví, že se jej jako každý jiný člověk na zeměkouli také občas (nerad) dopouští. Nemám rád populismus zneužívající nízkou úroveň znalostí. Zcela nesmiřitelný postoj mám vůči křivdě v jakékoli podobě a dále vůči osobám se zločinnými úmysly zneužívajícím svou momentální převahu nad jinými lidmi v kterékoli oblasti. Štve mne občasná nízká úroveň vymahatelnosti práva v našem státě i to, že tento stav prospívá a vyhovuje především osobám s nečistými úmysly, které se tím navíc neváhají chlubit.