Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J54a69n 39R25á90ž

24. 10. 2013 21:40

Upřímnou soustrast!

0 0
možnosti
Foto

Děkuji za názor, mám jiný :-)

0 0
možnosti

Typické pro ČSSD je zvedat daně, hlavně úspěšným podnikatelům, kteří založí firmu a dají práci lidem. Tyto dotace pak přesouvají z jedné kapsy do druhé a říkají tomu solidarita. Pravice naopak daně snižuje, aby měl člověk víc peněz v peněžence. Proč mám ze svých daní platit někomu dotace na zateplení, proč mám ze svých daní platit někomu VŠ...

0 0
možnosti
Foto

Daně nejsou jenom pouhé transfery od jednoho k druhému a od úspěšnému k neúspěšnému, jak se často pravice snaží prezentovat. Daně jsou i prostředky, které těm úspěšným umožní být ještě úspěšnější, případně být vůbec - nemusíte si za vlastní peníze udržovat svou vlastní soukromou policii, armádu ani soudy jako středověký šlechtic. Samozřejmě všechno se dá dělat lépe i hůře - to nepopírám.

0 0
možnosti
Foto

Děkuji, ale s postupujícím věkem už se mi tak dobře nespí jako za mlada :-)

0 0
možnosti
Foto

nejsem zaslepený pravičák, chápu lidi, co je jim méně vyhraněné konkurenční prostředí bližší...pravičák jsrm spíš proto, že při podnikání pro mě osobně levice nedává smysl....ale čssd z nadšení pro věc? to už je skoro diagnóza. Taky bych našel zloděje vpravo, ale na rozdíl od vás, já je volit nebudu ani se k nim nepřidám....politický názor mi totiš není víc než slušnost a elementární hodnoty;-)

0 0
možnosti
Foto

Já se obávám, že to je hojně rozšířený omyl, že levice představuje boj zaměstnanců proti zaměstnavatelům. Jsme ve 21.století.....

0 0
možnosti

Pokud jde o levici, dal bych přednost raději Zemanovcům či KSČM. ČSSD je skutečně asociální na rozdíl od KSČM, a silně populistická. Ještě za Zemana to byla solidní strana ,s vynikajícím programem, ted jsou ve vedení samí neschopní populisté, kteří ve skutečnosti kašlou na lidi.

0 0
možnosti
Foto

Ta strana je tu 135 let. Lidé přicházejí a odcházejí, ale ty základní myšlenky jsou tu pořád.

0 0
možnosti

Je to vaše volba. Dost hloupá.

  PS: A kdy že jste nastoupil do armády?

0 0
možnosti
Foto

Děkuji vám za názor, můj je odlišný. Do armády jsem vstoupil 1.9.1986.

0 0
možnosti

Nechápu vás, vše, co vám vadí, tak právě to všechno dělá ČSSD !!!

4 0
možnosti
Foto

To si nemyslím - jinak bych tam nevstupoval. Ale uznávám, že na to můžete mít jiný názor.

0 1
možnosti

Je to Vaše rozhodnutí, které respektuji. Nicméně, sám jsem příznivcem Konzervativní strany, protože nevěřím v pomoc státu. Aby stát někomu mohl pomoci, tak musí nejdříve někomu něco vzít. V důsledku na to doplácí nejchudší, kterými se ČSSD ohání. Jsem proto, aby fungovala solidarita v rámci rodiny. Aby lidé použili svoje peníze na to, na co sami chtějí, a ne na to, co stát rozhodne. Role státu by měla zůstat v tom, aby byla ochrana vnější a vnitřní bezpečnosti a bylo dodržováno právo a ústava. 

Co se týká ČSSD, tak tato strana spolu se stranou Socialistickou umožnila nástup komunistů k moci...dále....ČSSD je školkou pro další tři ideologie. Komunistickou, fašistickou a nacistickou. 

Všechny spojuje jedna věc. Vytvořit nového člověka, vytvořit určitý model společnosti, kde podnikání, sociální pomoc, vzdělání budou v rukou státu a nikoli v rukou lidí. 

Komunismus vyšel ze sociální demokracie, protože podle komunistů byla sociální demokracie málo revoluční. Italský fašismus vzešel ze sociální demokracie, kdy Mussolini jako člen sociální demokracie došel k názoru, že sociální demokracie je málo levicová. 

Hitler , jako zájemce o členství v sociální demokracii vyšel pro svůj nacismus z toho, že sociální demokracie je internacionální. 

Takže asi tak

3 0
možnosti
Foto

Já osobně nevidím v přerozdělování jen prostý transfer od někoho k někomu. Vidím za tím spíš vytváření prostředí, ve kterém ti, co do systému přispívají mohou využívat maximálně jeho výhod a nemusí si tak pro své soukromé i podnikatelské potřeby budovat vlastní silnice, vlastní školy, vlastní páteřní komunikační infrastrukturu a nemusí udržovat svou soukromou armádu proti vnějšímu nepříteli a soukromou policii proti nepříteli vnitřnímu (proti zločincům) a stejně tak se může při řešení svého sporu obrátit na nezávislý soud. tohle všechno by bez veřejných transferů nebylo možné.

0 0
možnosti

Bývalý voják z povolání. Ponechme stranou fakt, že každý stát armádu potřebuje a proto i dobré a statečné vojáky, podívejme se na to z druhé strany.

Vy jste vlastně žádné opravdové daně ze mzdy neplatil. Vám se zdaňovala mzda placená z daní jiných. O životě lidí, kteří práci ostatním znáte teorii. A to ještě možná pokřivenou.

Nebýt kapitalistů, kteří zaměstnávají několik dalších, kteří jím platí za práci (někdy opravdu blbě) a z těch mezd jdou daně, tak by nebylo na mnoho věcí.

Až mně dokáže některý čelný socialista, či vedoucí odborář, že dokáže úspěšně provozovat soukromou firmu (bez dotací) a dodrživat socialisty deklarované zásady, budu musen své názory změnit.

Do té doby platí, že nebezký ráj, socialismus a komunismus jsou pouze vzdušné zámky. Na to nejsou lidi.

6 0
možnosti

Z91d73e49n12a 28K16o89č29í

23. 10. 2013 20:00

R^R^R^!!

Buďte rád, že neznáte jak armáda hospodaří!!. Větší šlendrián snad není ani  u Policie ČR - to jsou panečku kabrńáci na úplatky a protislužbičky.

Každý, kdo má v armádě právo něco podepsat a schválit, tak bere - neznám jediného čistého vojáka s takovýmto oprávněním - jedno jestli na ministerstvu, nebo útvarech.!!!!

1 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 35,00
  • Průměrná čtenost 4345x
Přemýšlivý zaměstnanec středního věku, kterého štve šlendrián v každé oblasti, ačkoli ví, že se jej jako každý jiný člověk na zeměkouli také občas (nerad) dopouští. Nemám rád populismus zneužívající nízkou úroveň znalostí. Zcela nesmiřitelný postoj mám vůči křivdě v jakékoli podobě a dále vůči osobám se zločinnými úmysly zneužívajícím svou momentální převahu nad jinými lidmi v kterékoli oblasti. Štve mne občasná nízká úroveň vymahatelnosti práva v našem státě i to, že tento stav prospívá a vyhovuje především osobám s nečistými úmysly, které se tím navíc neváhají chlubit.